|   Strona główna  |   Regulamin forum  |   FAQ  |   Logowanie  |   Rejestracja  |

» Jak założyć firmę

Firmini.pl

1
2

» Firma jedno osobowa
~adam
83.142.185.*
06:54 18-03-2010  

Witam szukam pomocy pracuje na pełny etat w firmie a chciałbym otworzyc działalnosc jedno osobowa drobne naprwy elektryczne pogotowie techniczne praca popołudniami wekendy jakie sa opłaty pozdrawiam.

Alicja
12:41 18-03-2010  

@adam

Rejestracja firmy w urzędzie gminy (miasta)

Na podstawie przepisów obowiązujących od 31 marca 2009 roku przedsiębiorca będący osobą fizyczną wypełnia tzw. zintegrowany wniosek o wpis do ewidencji działalności gospodarczej EDG-1. Wniosek ten zawiera szereg informacji takich jak: imię i nazwisko, numer ewidencyjny PESEL, adres zamieszkania, adres firmy, rodzaj działalności określony zgodnie z symbolami Polskiej Klasyfikacji Działalności (trzeba wpisać czteroznakowy kod PKD), datę rozpoczęcia działalności.. Integralną częścią formularza EDG-1 jest wniosek o wpis do krajowego rejestru urzędowego podmiotów gospodarki narodowej (REGON), zgłoszenie identyfikacyjne NIP, zgłoszenie płatnika składek w rozumieniu przepisów o systemie ubezpieczeń społecznych. Urząd gminy (miasta) w ciągu trzech dni od dokonania wpisu przekazuje te dane wraz z kopią zaświadczenia o wpisie w ewidencji działalności gospodarczej do urzędu skarbowego, zakładu ubezpieczeń społecznych i urzędu statystycznego. Zgodnie ze zmienionymi przepisami przedsiębiorca nie ponosi opłat z tytułu rejestracji działalności gospodarczej, a działalność gospodarczą może podjąć już w dniu złożenia wniosku o wpis do ewidencji.
Doradca Wieszjak.pl
~sandra
83.11.58.*
13:07 16-04-2010  

Witam forumowiczów!
Nie wiem jak wy ale dla mnie ręczne wystawienie faktury to jakiś koszmar - przeliczanie to moja gorsza strona- ale znalazłam sposób i na to Lefthand e-Faktura. 
Firma daje nawet 60 dni darmowego testowania programu.  
Jeśli ktoś z was ma jakieś inne pozytywne doświadczenia z tego typu programami chętnie poczytam i przetestuję przed zakupieniem programu. 

jaroslaw.klos
13:03 19-04-2010  

TETA CONSTALLATION bardzo dobrze rozbudowany program, wiele mozliwości, jest używany u nas w firmie i sprawuje się nieźle :)

~myszkamiki
83.25.151.*
15:56 23-04-2010  

Planuję wydrukować plakaty i ulotki dla mojej firmy i znalazłam na necie tanią drukarnię, mają dobre ceny i szybki czas realizacji ale chciałam się poradzić czy, ktoś już korzystał z ich usług? Czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć, doradzić? strona drukarni:
www.drukowanieulotek.pl

1
2

jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się

•  

Nasi użytkownicy

Dołączyli do nas Najaktywniejsi

Serwisy Wieszjak.pl

Copyright © 2010 Infornext.pl